Friskvård hund

Friskvård för din hund innebär allt som får din hund att må bra och ha bra förutsättningar för att hålla sig frisk och stark. Genom att regelbundet besöka en fysioterapeut och få sin hund genomgången så kan skador och avvikelser upptäckas i tid och du kan få hjälp med vad din hund behöver för optimal fysik. Det kan röra sig om att stärka hundens muskler och balans, öka hundens kondition, stärka hundens självförtroende eller få bättre kroppskontroll.


Friskvård är lika viktigt för alla hundar: jakthundar, tävlingshundar, tjänstehundar, sällskapshundar, valpar, unghundar, äldre hundar - alla behöver de bästa förutsättningarna för att leva ett frisk och smärtfritt liv.


Med regelbunden behandling i form av massage så hjälper man hundens kropp att hålla fart på blodcirkulationen och det ger bättre syresättning till musklerna och hjälper kroppen bli av med de slaggprodukter som samlats.


Hos mig kan din hund få massage, laserbehandling, träna i vattentrask/WTM, balans- och koordinationsträning, träna på löpband (utan vatten), vibrationsbehandling i både träningssyfte men också för blodcirkulationen/avslappning. 


Även hundar som drabbats av t.ex artros eller spondylos som är sjukdomar som hunden kommer få leva med, mår ofta bra av regelbunden friskvård.