Om mig

Sofi Vester

Hundmassör, cert. hundfysioterapeut, bollbalansinstruktör

cert. massageterapeut


Utbildningar

Diplomerad hundmassör, Axelsons animal massage school, Stockholm, 2014/2015

Diplomerad balansbollsinstruktör Steg 1,Svenska fysioterapiskolan, Åre, 2016

Diplomerad balansbollsinstruktör Steg 2, Svenska fysioterapiskolan, Stockholm, 2017

Cert. hundfysioterapeut, Redog, Västerås, 2019-2020

Cert. massageterapeut, Bergqvists, Stockholm, 2019-2020Lite kort om mig

Intresset för hundar har jag haft sedan jag var liten. Första hunden som fanns under min uppväxt var en labrador och sedan har det varit några flatcoated retrievers. Min första egna hund var en cocker spaniel hane, men just nu lever jag utan hund.


Massör har jag länge velat utbilda mig till, men när jag upptäckte möjligheten att få kombinera mitt hundintresse med massage så var det självklart för mig att utbilda mig till just hundmassör.


Efter att ha gjort hundmassörutbildningen så har mitt intresse för hundens rörelser, anatomi och skador/sjukdomar växt.
Jag fann en träningsform; balansbollsträning, där hunden tränas både för att stärka/förebygga kroppen men som även används i rehabiliteringssyfte efter skada eller pga sjukdom. Därför utbildade jag mig även till diplomerad balansbollsinstruktör för att kunna hjälpa hundägare att träna sina hundar.


År 2019 valde jag att läsa en 1 årig utbildning till certifierad hundfysioterapeut på Redog i Västerås för att få ytterligare kunskap och förståelse för hundens rörelser och anatomi. Och den utbildningen hann jag inte avsluta innan jag bestämde mig för att även läsa till certifierad massageterapeut på människor. Den utbildningen läste jag på Bergqvist och avslutade den i oktober 2020.

unsplash